Zorgwissel in de praktijk

Op dit moment werken Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch en Ziekenhuis Bernhoven (locaties Oss en Veghel) met Zorgwissel.

In het begin

Toen Zorgwissel werd geïntroduceerd, was het wel even wennen. Waar normaal werd gebeld naar de verschillende zorgpartners, moet nu alles via Zorgwissel. Bestaande lijstjes komen te vervallen en nauwelijks meer berichten sturen met e-mail. Zorgwissel houdt al deze informatie bij. Wanneer een zoekopdracht wordt uitgezet, is het wachten tot de eerste reacties binnenkomen. Deze staan allemaal online bij de zoekopdracht, dus werkoverdracht is nog nooit zo eenvoudig geweest.

Discipline

Eenmaal gewend aan Zorgwissel, willen we niet meer zonder! Het succes van Zorgwissel valt of staat met de discipline van de ontslagcoordinatoren om de informatie actueel te houden, maar ook van de zorgaanbieders om altijd te reageren, ook al hebben ze geen capaciteit. Dan weten we dat de zoekopdracht is ingezien en kunnen wij uitkijken naar de eerste die wel de juiste capaciteit vrij heeft.

De reactiesnelheid is enorm

Nu Zorgwissel een beetje is ingeburgerd, merken we pas echt hoe inefficiënt en ineffectief we in het verleden werkten. We vullen voor de thuiszorg nu 80% van de zoekopdrachten binnen twee uur in!

Wachtlijst

Sinds kort is de wachtlijstfunctie toegevoegd. Hier staan de patienten op die medisch uitbehandeld zijn, maar nog niet ontslagen. Zo kunnen we ook de dagen zien dat een patient het bed (onterecht) bezet houdt. nu hebben we veel beter zicht en grip op het "verkeerde bed".